Ikan atjar

4 personen

Hoofdgerecht vis

Chinees

 

Ingrediënten:

 

  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 lente/ bosuitjes
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel koenjit
  • 2 theelepel djintan
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel dijon mosterd
  • 4 gestoomde makreel filets van 150 gr

 

Bereidingswijze:

 

Snipper de gepelde ui. Ontvel de tenen knoflook.

Snijd de wortels van de bosui. Snijd ze vervolgens, inclusief het mooie groene deel van het loof, in dunne ringen.

Doe de gesnipperde ui, de tenen knoflook, de sambal, de gember, de koenjit en de djintan bij

elkaar en pureer dit met behulp van een keukenmachine. Niet de bosui pureren!

Verhit de olie in een koekenpan en bak het kruidenmengsel op een lage hittebron.

Voeg de azijn en mosterd toe. Giet eventueel wat water in de pan. Wentel de makreelfilets door de saus.

Bestrooi ze op het laatste moment met de uiringetjes.