Pangarolletjes met kerriesaus en rijst

2 personen

Hoofdgerecht Vis

 

Ingrediënten:

 

  • 2 pangafilets
  • zout en versgemalen peper
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel boter
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 4 tomaten, in kleine blokjes
  • 300 ml kokosmelk
  • 1 melkbeker rijst
  • evt. koriander voor garnering
  • prikkers

 

Bereidingswijze:


Snijd de pangafilets in de lengte door. Bestrooi de repen vis rondom met zout en peper en rol ze op. Steek er een prikker door en bestuif de rolletjes met bloem.

Verwarm de boter en bak de rolletjes rondom aan. Neem ze uit de pan en roer het bakvet in de pan los.

Fruit de ui en de kerriepoeder in circa 5 minuten op lage stand. Voeg de tomatenblokjes toe en laat even aanbakken.

Roer dan de kokosmelk erdoor en breng aan de kook. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Leg de pangarolletjes terug in de saus en laat met het deksel op de pan nog circa 5 minuten stoven.

Serveer de rijst in een kommetje. Leg de rolletjes ernaast en giet er wat saus overheen. Garneer eventueel met koriander.

Tip:
Lekker met gemengde sla met kerriedressing en cashewnoten.

Variatie:
Kan ook worden gemaakt met tilapia.