Pittige gebakken gambas

4 personen

Hoofdgerecht vis

Chinees

 

Ingrediënten :

 

  • 500 gr gepelde rauwe gamba’s ( scampi’s)
  • 3 theelepels maizena
  • 1 ei
  • zout
  • 8 gedroogde pepertjes
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel wijnazijn
  • 1½ theelepel vloeibare honing
  • peper
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 3 bosuitjes
  • ½ theelepel gember uit pot
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olie

 

Bereidingswijze :

 

Van gamba’s zwarte darmkanaal verwijderen. 2 theelepels maizena met 1 eetlepel koud water glad roeren. Ei splitsen ( dooier wordt niet gebruikt). Eiwit loskloppen. Maizena-papje en zout erdoor roeren, 10 minuten laten staan.

Intussen van pepertjes zaadjes verwijderen.

1 theelepel maizena met 2 theelepels water glad roeren. Erdoor roeren: sojasaus, azijn, honing, zout, ½ theelepel peper en sherry.

Bosuitjes fijnsnijden, knoflook fijnsnijden.

In wok olie verhitten. Pepertjes toevoegen en bijna zwart bakken. Uit pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken.

Gamba’s laten uitlekken en in wok leggen. Op hoog vuur 1 minuut roerbakken. Bosui, gember en knoflook toevoegen. Op hoog vuur 1 minuten roerbakken. Al roerende saus over gamba’s schenken. Aan de kook brengen.

Van het vuur af pepertjes erdoor scheppen.

Lekker met bami of nasi en kroepoek.