Zalmfilet in teriyakisaus
2 personen
Hoofdgerecht vis
Japans
Ingrediënten:
- 2 zalmfilet van 125 gram
- 2 eetlepels olie
- ½ dl sake of sherry medium dry
- ½ dl Japanse sojasaus ( kikoman )
- 2 theelepels suiker
- 2 eetlepels mirin
- 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
- 1 eetlepel geroosterd sesamzaad
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets in ca. 3 minuten lichtbruin, keer ze halverwege.
Roer de sake of sherry, suiker, mirin met de sojasaus door elkaar en schenk dit mengsel bij het bakvet. Stoof de vis in 8 minuten zachtjes, net aan gaar, keer de filets regelmatig en laat het vocht verdampen tot de filets omhuld zijn met een donker, glanzend laagje.
Leg de zalmfilets met saus op 2 warme borden en strooi de ui-ringetjes en het sesamzaad erover.
Lekker met Japanse bami en Japans zuur.