Babi pangang
4 personen
Hoofdgerecht vlees
Chinees
Ingrediënten :
- 500 gram schouderkarbonade
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels olie
voor de marinade:
- 1 citroen
- 6 eetlepels ketjap manis
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel ketoembar ( korianderpoeder)
- snufje zout
- 4 eetlepels olie
Bereidingswijze :
Snijd het vlees in repen.
Maak de marinade: pers de citroen uit. Meng het citroensap, de ketjap, de knoflook uit de knijper, het gemberpoeder, de ketoembar, een snufje zout en 2 eetlepels olie door elkaar.
Leg het vlees minstens 2 uur in deze marinade. Schep het vlees af en toe om.
Haal het vlees uit de marinade. Roer de tomatenpuree door de achtergebleven marinade.
Verhit 4 eetlepels olie in een hapjespan en bak het vlees snel steeds roerend gedurende 4 minuten.
Doe de marinade bij het vlees en temper de hittebron.
Voeg bij gebruik van zeer mager vlees eventueel een scheutje water toe.
Leg een deksel op de pan. Laat het vlees heel langzaam, gedurende een minuut of 10, gaar sudderen.
Lekker met nasi en atjar.
TIP:
Gebruik in plaats van schouderkarbonade, hamlap of speklap.
De marinade kan ook gebruikt worden voor spareribs.