Eiermie goulash

2 personen

Hoofdgerecht

Chinees

 

Ingrediënten :

 

  • 10 gr sesamzaadjes
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels sesamolie
  • 4 lente-uitje in ringen
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 rode spaanse peper in dunne reepjes
  • 100 gr rauwe garnalen
  • 150 gr kipfilet in blokjes
  • 100 gr champignons in plakjes
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel ketap manis
  • 3 eetlepels ketchup
  • 2 theelepels suiker
  • 250 gr eiermie

 

Bereidingswijze :

 

Kook de eiermie volgens gebruiksaanwijzing en laat deze afkoelen.

Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan op laag vuur mooi bruin ( schud de pan continu heen en weer). Af laten koelen op keukenpapier.

Roer olie en sesamolie in een kom door elkaar en giet de helft in een wok.

Verhit de olie en fruit hierin ui, knoflook, pepers en garnalen 2 minuten. Hou dit mengsel warm in een andere schaal.

Roerbak de kipfilet mooi bruin en gaar. Doe dit bij het garnalenmengsel.

Doe de rest van de olie in de wok en roerbak de groenten 3 minuten.

Voeg water, sojasaus, ketjap, ketchup, suiker en de eiermie toe. Roer er voorzichtig in om de eiermie los te maken en ze gelijkmatig met het vocht te bedekken. Roerbak alles goed door elkaar.

Voeg het garnalen mengsel en de kip toe en warm alles ca. 3 minuten goed door.

Garneer met sesamzaadjes.