Gefrituurde kipreepjes met tauge en paprika
4 personen
Hoofdgerecht vlees
Chinees
Ingrediënten :
- 1 ei
- 500 gr kipfilet
- zout
- 1½ eetlepel maizena
- 1 rode paprika
- 6 eetlepels olie
- 250 gr tauge
- 1 theelepel bouillonpoeder
Bereidingswijze :
Ei splitsen ( dooier wordt niet gebruikt ). Kip in lucifer dunne reepjes snijden.
½ theelepel zout door kip mengen. Eerst eiwit, dan maizena erdoor roeren.
Paprika in reepjes snijden, reepjes halveren.
In wok olie verhitten. Kip in 2 gedeeltes in telkens 7 minuten lichtbruin frituren. Uit wok scheppen en warm houden.
Eventueel extra olie toevoegen en verhitten. Paprika en tauge toevoegen. Op hoog vuur 3 minuten roerbakken. Bouillonpoeder en kip toevoegen. Op smaak brengen met zout.
Lekker met bami of nasi en kroepoek.