Gefrituurde kipreepjes met tauge en paprika

4 personen

Hoofdgerecht vlees

Chinees

 

Ingrediënten :

 

  • 1 ei
  • 500 gr kipfilet
  • zout
  • 1½ eetlepel maizena
  • 1 rode paprika
  • 6 eetlepels olie
  • 250 gr tauge
  • 1 theelepel bouillonpoeder

 

Bereidingswijze :

 

Ei splitsen ( dooier wordt niet gebruikt ). Kip in lucifer dunne reepjes snijden.

½ theelepel zout door kip mengen. Eerst eiwit, dan maizena erdoor roeren.

Paprika in reepjes snijden, reepjes halveren.

In wok olie verhitten. Kip in 2 gedeeltes in telkens 7 minuten lichtbruin frituren. Uit wok scheppen en warm houden.

Eventueel extra olie toevoegen en verhitten. Paprika en tauge toevoegen. Op hoog vuur 3 minuten roerbakken. Bouillonpoeder en kip toevoegen. Op smaak brengen met zout.

Lekker met bami of nasi en kroepoek.