Kip teriyaki
4 personen
Andere kleine gerechten
Japans
Ingrediënten :
- 1 stukje gemberwortel ( 4 cm )
- 3 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels sake
- 1½ eetlepel suiker
- 1½ eetlepel mirin
- 2 kipfilets
- 2 eetlepels olie
Bereidingswijze :
Gember schillen. Boven kommetje fijn raspen. Erdoor roeren: sojasaus, sake, suiker en mirin.
( = marinade ). In weide schaal kip leggen. Marinade erover schenken. In koelkast ± 3 uur marineren. Af en toe keren.
Kip uit marinade nemen ( marinade bewaren ). Met keukenpapier kip droogdeppen. Kip in reepjes snijden. Verhit de gril en doe wat olie op de plaat. Kip in 5 minuten goud bruin bakken.
Marinade weer over de kip schenken en laten meebakken tot de marinade wat stroperig gaat worden.
Kip op 4 kleine bordjes verdelen en direkt serveren.