Pad woenchen

8 personen

Hoofdgerecht vlees

Thais

 

Ingrediënten :

 

  • 250 gr mihoen ( roerbak mie )
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 kleine ui
  • 100 gr chinese koolbladeren
  • 2 bos-uitjes
  • 50 gr champignons
  • 2 worteltjes
  • 1 eetlepel chinese sojasaus
  • 2 eetlepels suiker
  • 200 gr kipfilet
  • 1 ei
  • ½ dl olie
  • zout
  • peper

 

Bereidingswijze :

 

In grote pan met ruim koud water mihoen ca. 15 minuten weken. In vergiet laten uitlekken. Intussen bleekselderij wassen en stengels in plakjes snijden. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Chinese koolbladeren wassen en in repen snijden. Bos-uitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Worteltjes schrappen en in plakjes snijden. In kom bleekselderij, ui, kool, bos-ui, champignons, worteltjes, sojasaus en suiker door elkaar mengen. Tot gebruik afgedekt bewaren.

Kipfilet in dunne reepjes snijden. In kopje ei loskloppen. Mihoen in stukjes van ca. 3 cm snijden. In wok olie verhitten. Kipreepjes ca. 2 minuten rondom bruin bakken. Mihoen over kipstukjes verdelen. Losgeklopt ei over kip-mihoenmengsel uit laten vloeien. Ca. 5 seconden laten stollen en hierna al omscheppend ca. 2 minuten bakken.

Gemengde groenten erdoor scheppen en ca. 1 minuut meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in schaal.