Roergebakken babi pangang
2 personen
Hoofdgerecht vlees
Chinees
Ingrediënten:
- 2 speklapjes
- 1 ui
- 1 kleine rode paprika
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 dl tomatenketchup
- 3 eetlepels ketjap manis
- ½ eetlepel sambal badjak
Bereidingswijze:
Snijd de speklapjes in smalle reepjes van 1 cm breedte. Snijd de ui in partjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in smalle reepjes.
Verhit de wok en roerbak hierin, de reepjes vlees 5 minuten op een hoog vuur.
Roerbak vervolgens de paprika 2 minuten en daarna de ui nog 2 minuten mee.
Roer de bruine basterdsuiker erdoor. Voeg de ketchup, ketjap en de sambal toe en verwarm alles nog 2 minuten.
Strooi prei erover voor garnering.
Lekker met bami of nasi en kroepoek.