Roergebakken peultjes met biefstuk en cashewnoten

2 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten :

 

  • 200 gr biefstuk
  • peper
  • 1½ eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 eetlepel maizena
  • 200 gr peultjes
  • 1 beker rijst
  • 2 eetlepels olie
  • 75 gr ongezouten cashewnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • zout

 

Bereidingswijze :

 

Vlees in dunne reepjes snijden. Bestrooien met peper en overdoen in diep bord.

In kom oestersaus, sherry en maizena door elkaar roeren. Helft van oestersaus mengsel door vlees scheppen.

Peultjes schoonmaken, wassen en droogdeppen met keukenpapier.

Rijst gaar koken volgens gebruiksaanwijzing.

In wok 1 eetlepel olie verhitten en peultjes en cashewnoten op middelhoog vuur ca. 2 minuten al omscheppend bakken.

Knoflook pellen, boven wok uitpersen en ca. 1 minuut meebakken. Op smaak brengen met zout. Mengsel op bord scheppen.

In wok rest van olie verhitten. Vleesreepjes in ca. 2 minuten al omscheppend lichtbruin bakken. Peultjes en cashewnoten erdoor scheppen. Rest van oestersausmengsel en 2 eetlepels water erdoor roeren en ca. 2 minuten al omscheppend meewarmen.

Vleesmengsel over twee borden verdelen. Rijst ernaast scheppen.