Roergebakken peultjes met wortel en varkenshaas

2 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten :

 

  • 1 winterpeen
  • 100 gr peultjes
  • 200 gr varkenshaas
  • 1 eetlepel chinese soyasaus
  • ½ eetlepel droge sherry
  • 2 theelepels maizena
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • ½ eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • 2 eetlepels chilisaus

 

Bereidingswijze :

 

Winterpeen schrappen, wassen en in stukken van ca. 3 cm snijden. Stukken in lengte in heel dunne plakjes snijden en in lengte in repen van ca. 1 cm breed snijden.

Peultjes schoonmaken en wassen. Vlees in plakjes van ¾ cm dik snijden. Plakjes in reepjes snijden.

In kom ½ eetlepel sojasaus,sherry en maizena door elkaar roeren. Reepjes vlees erdoor scheppen. Ca. 10 minuten laten intrekken.

In wok 1 eetlepel olie verhitten. Vlees ca. 5 minuten roerbakken. Uit pan op bord scheppen. Met keukenpapier wok schoonvegen. Rest van olie verhitten. Peen en peultjes ca. 4 minuten roerbakken. Rest van sojasaus, bouillonpoeder en 1 dl water toevoegen. Aan de kook brengen.

Vlees erdoor scheppen en ca. 1 minuut meewarmen. Sesamolie erover sprenkelen.

Overdoen in schaal. Sesamzaadjes erover strooien.

Serveren met gekookte rijst, of bamie.