Rundvlees met tauge tomaat en paprika

4 personen

Hoofdgerecht vlees

Chinees

 

Ingrediënten :

 

  • 2 bosuitjes
  • 500 gr rundvlees
  • 4 tomaten
  • 2 groene paprika’s
  • ½ eetlepel maizena
  • 4 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels suiker
  • 250 gr tauge

 

Bereidingswijze :

 

1 bosuitje 3 cm boven het knolletje afsnijden. Verschillende malen tot halverwege knolletje insnijden. In bak met ijs koud water leggen.

Ander uitje in ringen snijden. Vlees in dunne plakjes snijden. Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten in vieren snijden.

Paprika’s in stukjes snijden. Maizena met 2 eetlepels koud water glad roeren.

In wok olie verhitten. Op hoog vuur vlees 4 minuten goudbruin bakken. Knoflook erboven uitpersen. Op smaak brengen met zout en peper. Sojasaus en suiker erdoor roeren. Vuur laag draaien.

Tauge en paprika’s 14 stukjes tomaat toevoegen. Afgedekt 5 minuten verhitten. Alroerend maizena-papje toevoegen. Aan de kook brengen.

In schaal doen. Garneren met bouiringen, bosuiknol en tomaat.

Lekker met bami of nasi en kroepoek.