Schouderkarbonade in ketjapmarinade
2 personen
Hoofdgerecht vlees
Chinees
Ingrediënten:
- 4 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel bruine suiker
- ½ citroen, uitgeperst
- 1 theelepel sambal manis
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 ui
- 2 schouderkarbonade
Bereidingswijze:
In een platte schaal marinade roeren van ketjap, suiker, sambal, gembersiroop en citroensap.
Ui zeer fijn snipperen en door de marinade mengen.
Karbonades door marinade wentelen en 30 minuten laten intrekken.
Regelmatig keren of marinade over bovenkant van karbonades scheppen.
Grillpan verhitten. Karbonades uit marinade nemen en in ca. 4 tot 8 minuten ( naar gelang de dikte van het vlees ) per kant bruin en gaar bakken.
Lekker met bami of nasi en sperziebonen en taugé met pindasaus. ( oftewel Gado Gado )