Teriyaki kalkoen met champignons en waterkers

4 personen

Andere kleine gerechten

Japans

 

Ingrediënten :

 

  • 200 ml teriyaki marinade ( flesje kikkoman)
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 cm verse gember
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 3 eetlepels (arachide)olie
  • 1 doosje kastanjechampignons
  • 4 kalkoenfilets
  • 3 bosuitjes
  • 250 gr eiermie
  • zakje waterkers ( 75 gr)

 

Bereidingswijze :

 

Verwarm de oven voor op 200c. Teriyaki-marinade in kommetje schenken. Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Gemberwortel schillen en heel fijn snijden. Gember, honing en olie door marinade roeren.

Champignons schoonvegen met keukenpapier. Kalkoenfilets in grote ovenschaal leggen, champignons er omheen en ertussen leggen. Marinade over kalkoen en champignons schenken. Schaal in midden van oven in ca. 17 minuten gaar laten worden. Vlees  en champignons regelmatig keren. Af en toe bedruipen met marinade.

Intussen bosuitjes schuin in dunne ringen snijden. Vlak voor einde bereidingstijd van kalkoen, eiermie volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden. Kalkoen uit oven in dunne mooie plakjes snijden. Mie afgieten en kaloen samen met champignons, bosuitjes en waterkers door mie mengen. Marinadevocht erover schenken en opdien.