Tjap tjoy met champignons

2 personen

Hoofdgerecht vlees

Chinees

 

Ingrediënten :

 

  • ¼ komkommer
  • 1 kleine winter wortel
  • 150 gr champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel (arachide) olie
  • 2 theelepels djahe
  • 2½ dl water
  • ½ kippenbouillontablet
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 300 gr kipfilet
  • 1 eetlepel maizena
  • 100 gr tauge
  • zout
  • peper

 

Bereidingswijze :

 

Schil de komkommer en snijd hem doormidden en haal de zaadjes eruit. Snijd de komkommer in halve maanplakjes. Schil de wortel en snij deze in plakjes en in vieren. Maak de champignons schoon en snijd ook deze in plakjes. Pel de ui en snijd deze in grote partjes en haal ze los van elkaar. Pel de knoflook en snijd hem fijn.

Verhit de olie in de wok en roerbak de ui. Voeg de knoflook en de djahe toe.

Doe de komkommer, wortel en champignons erbij en roerbak deze ca. 3 minuten. Voeg daarna de bouillon toe en roerbak dit nog is 3 minuten.

Breng op smaak met ketjap.

Snijd de kip in blokjes en strooi er peper en zout op. Verhit weer olie in de wok en roerbak de kip gaar.

Maak het groentenmengsel wat dikker met maizena aangelend met 2 eetlepels koud water.

Roer de kip en tauge door het mengsel en verwarm dit nog even goed door.

Lekker met nasi.