Soupe hed

8 personen

Soep

Thais

 

Ingrediënten :

 

  • 3 vleesbouillontabletten
  • 200 gr oesterzwammen
  • 5 theelepels chinese sojasaus
  • 40 gr tauge
  • 75 gr gekookte ham
  • ¼ krop ijsbergsla

 

Bereidingswijze :

 

In grote pan 1½ liter water met bouillontabletten aan de kook brengen. Ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Intussen oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier. In smalle repen snijden.Bouillon op smaak brengen met sojasaus. Van vuur af oesterzwammen erdoor roeren. Af laten koelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

In zeef tauge onder koud stromend water afspoelen. Laten uitlekken. Gekookte ham in flinterdunne reepjes snijden. IJsbergsla wassen en in smalle repen snijden. Tauge, ham en ijsbergsla in kom doen en omscheppen. Tot gebruik in koelkast zetten.

Oesterzwammenbouillon opnieuw aan de kook brengen. Groentemengsel over 8 soepkommen verdelen. Bouillon erop scheppen. Direct opdienen.