Rood witte rauwkostsalade

 

4 personen

Kleine gerechten

Japans

 

Ingrediënten :

 

  • 1 stuk daikon van 10 cm ( rettich )
  • 1 winterwortel
  • ½ theelepel zout

 

dressing:

  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 3 eetlepels mirin
  • 1 eetlepel dashi
  • 1 eetlepel suiker
  • mespuntje zout

 

Bereidingswijze :

 

Maak de daikon en winterwortel schoon. Rasp beide groenten. Bestrooi de groenten met zout en laat alles 10 minuten staan.

Kneed de groenten zeer goed door, tot de daikon zacht en transparant is. Druk zo veel mogelijk vocht uit de groenten.

Vermeng de ingredienten voor de dressing in een klein pannetje en breng de vloeistof aan de kook. Neem het pannetje van het vuur af en laat de dressing afkoelen.

Voeg 2 eetlepels van de afgekoelde dressing aan de groenten toe. Kneed alles goed door en knijp de groenten daarna uit.

Leg de groenten in een kom en schenk de rest van de dressing over de salade. Dek het kommetje af en laat de salade tenminste 30 minuten in de koelkast staan. De salade zal nog beter smaken als deze een nacht in de dressing heeft gestaan. De salade kan afgesloten in de koelkast 2 weken worden bewaard.

Verdeel de salade over 4 kommen en serveer direct.