Roedjak

4 personen

Nagerecht

Chinees

 

Ingrediënten:

 

  • 75 gr bruine suiker ( goela djawa )
  • ¾ theelepel sambal
  • 1½ eetlepel ketjap manis
  • ½ komkommer
  • 1 ananas of blik
  • 2 stevige appels ( granny smiths)
  • 1 blik mango of vers
  • 1 blik lychees
  • 1 theelepel citroen

 

Bereidingswijze:

 

Suiker in 3 eetlepels warm water oplossen. Blijven roeren tot een glad papje. Op smaak brengen met sambal en ketjap. Goed door elkaar roeren.

Komkommer schillen en in kleine blokjes snijden. Ananas in plakken snijden en dik schillen. Zwarte pitjes en harde kern verwijderen. Ananas in stukjes snijden.

Appel schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden.

In vergiet mango uit laten lekken. Mango in stukjes snijden. Lychees in vergiet laten uitlekken.

In een kom doen: komkommer, ananas, appel, mango en lychees. Citroensap en sausje door de vruchten scheppen. Tot gebruik in de koelkast zetten. Af en toe omroeren.