Chinese tomatensoep 3

8 personen

Soep

Chinees

 

Ingrediënten:

 

  • 300 gram kipkarbonade
  • 3 bouillonblokjes
  • 1 ui
  • 3 kruidnagels
  • 1 laurierblaadje
  • 1 pak tomatensap
  • 1 blik peltomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • sambal
  • 1 theelepel wijnazijn
  • 1 theelepel djahe
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel sherry
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 50 gram vermicelli

 

Bereidingswijze:

 

Kipkarbonade in een grote pan doen. Kip net niet onder water zetten. Ui fijn snipperen. Dan de bouillonblokjes, ui, kruidnagel en laurier toevoegen. Dit laten ca 15 minuten laten pruttelen.

 

De peltomaten fijn snijden. Toevoegen samen met de tomatensap en tomatenpuree.

Verder de soep afmaken met de overige ingrediënten.

Het geheel ca. 30 minuten laten pruttelen.

Als de kip gaar is deze eruit halen en iets af laten koelen. Het kippenvlees van het bot halen. Fijnsnijden en weer terug in de pan doen.

 

Lekker met stokbrood en kruidenboter.