Chinese tomatensoep 4

 

8 personen

Soep

 

Ingrediënten:

 

  • 1 liter water
  • 2 pakjes gezeefde tomaten ( per stuk 500 gram )
  • 2 grote kippenbouten
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 6 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • 1 theelepel sambal ( of meer naar eigen smaak )
  • 1 theelepel djahe ( gemberpoeder )
  • 1 theelepel sereh ( citroengras )
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 handje vol mihoen

 

Bereidingswijze:

 

Breng 1 liter water met de kip, bouillonblokjes, ui en knoflook aan de kook in een grote soeppan.

Laat dit dan 1 tot 1½ uur zachtjes pruttelen tot de kip gaar is.

Haal alle ingredienten uit de bouillon.

Laat de kip een beetje afkoelen, haal het van de botten en snij het fijn.

Doe zolang in een schaaltje.

Voeg de pakken gezeefde tomaten toe aan de bouillon en breng het geheel weer aan de kook.

Maak in een ander schaaltje een mengseltje van suiker, ketjap, azijn, sambal djahe en sereh.

Roer dit door de soep.

Roer de maizena met water tot een glad papje en voeg dit ook aan de soep toe.

Voeg mihoen toe.

Laat alles nog eens 20 minuten heel zacht doorkoken.

Als laatste de gesneden kip toevoegen.

Lekker met wat kroepoek.

 

TIP:

Garneer met wat bos uiringetjes en eventueel wat gefrituurde mihoen.