Duckrol frituur

4 personen

Voorgerecht

Chinees

 

Ingrediënten:

 

  • 12 wontonvellen of loempiavellen, gekookt
  • 1 tamme eendfilet, in dunne plakjes gesneden
  • Peper en zout
  • ¼ komkommer, in dunne reepjes
  • 3 bosuitjes, in ringen
  • 2 eetlepels maizena
  • ½ potje hoisinsaus
  • 1 eetlepel sesamolie

 

Bereidingswijze:

 

Verhit een frituurpan tot 190 graden.

Kook de wontonvellen of loempiavellen heel even in de pan, haal ze eruit en houd ze warm.

Peper en zout de eend. Haal de eend daarna door de maizena.

Doe in een sauspan de hoisinsaus en sesamolie en verwarm dit zachtjes.

Zet vier borden klaar met eventueel wat gezellige garnering.

Frituur de eend goud bruin en knapperig.

Leg op elk bordje 3 wontons, doe hier wat komkommer, bosui en reepjes eend op.

Maak het af met wat saus.

 

P.S.: Je kunt je gasten ook zelf de wontons laten vullen. Zet dan alles in schaaltjes op tafel.