Duckrol uit de oven

4 personen

Voorgerecht

Chinees

 

Ingrediënten:

 

  • 12 wontonvellen of loempia vellen, gekookt
  • 2 eendeborsten
  • 2 eetlepels Goela djawa ( suikerstroop )
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • ¼ komkommer, in dunne reepjes
  • 3 bosuitjes, in ringen
  • ½ potje hoisinsaus
  • 1 eetlepel sesamolie

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Maak de marinade voor de eend, met de goela djawa en ketjap manis.

Zet een pan op het vuur en leg de eendeborsten in de hete pan op de vetrand ( gebruik geen olie/boter ). Laat dit enkele minuten aanbraden en haal de eend uit de pan.

Leg de eend in een ovenschaal ( vetrand onder ) en smeer het in met de marinade.

Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de eend vervolgens minimaal 45 minuten in de oven. De eend is klaar als deze niet meer rose is.

Kook de wonton vellen heel even in de pan, haal ze eruit en houd ze warm.

Doe in een sauspan de hoisinsaus en sesamolie en verwarm dit zachtjes.

Zet vier borden klaar met eventueel wat gezellige garnering.

Zodra de eend klaar is, snij deze in dunne reepjes.

Leg op elk bordje 3 wontons, smeer de saus op de wontonvellen, doe hier wat komkommer, bosui en reepjes eend op. Serveer de rest van de saus er apart bij.

 

P.S.: Je kunt je gasten ook zelf de wontons laten vullen. Zet dan alles in schaaltjes op tafel.